Снимка: Труд

Земетресение с магнитуд 4,9 по Рихтер e било регистрирано призори в Западна Турция в района на курорта Кушадасъ, съобщава БНР. По данни от Европейско-средиземноморския сеизмологичен център, епицентърът на труса е на 14км северозападно от Кушадъсъ. Земетресението е регистрирано в 6:24 часа местно време.

Земетресението е усетено в Измир, Айдън и много други градове.

Говорейки за земетресението с магнитуд 5,0 по Рихтер, което се случи край бреговете на залива Кушадасъ, директорът на Центъра за изследване и приложение на земетресенията (DAUM) на университета Dokuz Eylül (DEÜ) и преподавателят по геологично инженерство проф. д-р Хасан Сьозбилир каза: „Разломите Гюмюлдюр и Ефес могат да предизвикат земетресения от 5,7 до 6,8.“

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.