24 души загинаха, а десетки бяха ранени при самоубийствен атентат в образователен център в афганската столица Кабул, съобщава "Ройтерс".

По данни на Министерството на вътрешните работи на Афганистан охраната е забелязала мъж с експлозиви, който се е самовзривил на улицата пред учебното заведение.

Повечето от жертвите са ученици между 15 и 26 години. Пострадали при нападението пък са 57 души.

В Туитър говорител на талибаните отрече отговорността за атаката, случила се в момент, когато представители на бунтовниците и правителството се срещат в Катар в опит за постигане на мирно споразумение.

По-късно "Ислямска държава" пое отговорност за самоубийствения атентат, без обаче да представи доказателства.

Снимка: ЕПА

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.