В приказно преживяване, което завинаги ще носят в сърцата си, се потохипа ценителите на плувната магия, които участваха в 6-ия плувен празник 1000 х 1000. Атрактивното събитие, в което се включиха 204 души от три континента – Северна Америка, Азия и Европа, по традиция се проведе на Южния плаж във Варна.

Летният чар на 1000 х 1000 завладя фенове на плуването от 8 близки и далечни държави - САЩ, Индонезия, Белгия, Великобритания, Шотландия, Холандия, Украйна, и България. Генератор на идеята за масовото плуване е президентът на плувния шампион на България ПСК „Черно море" – Филип Ромбаут. И това лято Ромбаут даде урок по здраве, супер форма и перфектен дух на участниците, като преплува за шести път дистанцията от 1000 м навътре в морето.

Генерален спонсор на 1000 х 1000 е фондация Lucky Hunt, чийто основател Светлана Хънт изненада феновете на плуването с лавина от незабравими емоции.

Преди старта на импровизирана сцена на плажа участници и гости на събитието аплодираха очарователните танцьори от КСТ „Денс Моушън Варна". Те им поднесоха коктейл от латино страсти, чиято хореография бе дело на шампионите от клуба – Полина Кимова и Велизар Георгиев. Красивите танцьори, които владеят до съвършенство тънкостите на латиното, наложиха „код червено" на Южния плаж и нажежиха и без това горещата атмотфера, която витаеше.

За да е още по-сладък споменът от участието им – децата, които плуваха в 1000 х 1000 се подсладиха със снежнобял, пухкав захарен памук.

Веднага, след като преплуваха дистанцията всички участници се увериха, че не само в Италия човек може да похапне истинска пица. Световният шампион Анатоли Колев, майстор със златни ръце и ненадминат в творенето на неустоимия тестен деликатес от Апенините, ги изкуши с вкусна пица Маргарита.

Всеки участник получи и красива шапка с логото на фондацията.

Фондация Lucky Hunt е създадена през 2016 г. в полза на бездомните животни.

В гр. Девня е приютът на фондацията, където намират дом над 300 кучета. Там има клиника, оборудвана с всичко необходимо за безпроблемна грижа.
В село Крумово е фермата на фондацията, където дом намират кучета, котки, магарета и понита. Всяко лято Lucky Hunt организира посещения и лагери за деца, като целта е да научат по-малките на хуманно отношение към животните.

Основната цел на фондацията е намаляване популацията на бездомни животни и промяна към по-добър и хармоничен живот между животни и хора.

„Нека бъдем по-добри и по-мили към животните, защото често те страдат по наша вина! Ако децата и хората са по-добри, ни чака бляскаво бъдеще", апелира създателката на фондацията Светлана Хънт по време на събитието. Със сияйна усмивка тя приветства участниците да се насладят на магията с дъх на вълшебно лято. На старта Филип Ромбаут пожела на ентусиастите да плуват за удоволствие и настроение.

Г-жа Хънт изненада приятно и плажуващите на ивицата до „Мистър Баба" с оригинален екокът за пушачи. Тя разказа, че модела е пренесен от еквивалента на Сен Тропе, но на Карибите – Сен Бартелми, райски остров, отвъдокеанско владение на Франция в Карибско море.

В масовото плуване се включиха звездният холивудски актьор Юлиан Костов. Варненецът, който прави успешна кариера като актьор в Меката на киното и менажира Мария Бакалова, е сред най-славните плувци на шампиона „Черно море". Това лято той се пусна в 1000 х1000 заедно със съотборниците си от неизменната шампионска щафета на България от близкото минало – Мартин Медникаров и Миролюб Адамов, настоящ зам.-председател на ПСК „Черно море".

Медникаров също прави завидна кариера зад граница като актьор и модел. Две години след пристигането му на Албиона черноморецът участва в игралния филм All the Devils Men, където си партнира със сина на Мел Гибсън. Медникаров постига още големи успехи на Острова – снима се в хитовия сериал Temple с Марк Стронг по Скай Тв, в късометражния филм Five Stars, както и в лентите The Dare, Lost and Found in Rome, Royal Blossom.

На 1000 х 1000 звездните плувци бяха приветствани с радост от техния откривател за голямото плуване и треньор в отбора на „Черно море" Борислав Георгиев. А те обещаха догодина да плуват в пълен състав, заедно с главния треньор на черноморци Никола Петров, който също бе част от супер квартета на варненския клуб, печелещ всички медали от държавни първенства.

По традиция след края на масовото плуване организаторите разиграха томбола, в която номерата на изтеглените щастливци, им донесоха супер награди.

Детски кът – Варна, зарадва късметлии от томболата с карти за любимите им атракции в Морската градина.

Срещу картата всеки палавник може да управлява водно колело в красиво езеро, редом до семейство костенурки и патици, да се завърти шеметно на някои от пъстрите въртележки, да катери палма или да разпусне на игрището за мини голф.

За първи път „Оптики Радушеви" възнагради печеливши от томболата с ваучери за бутикови модни слънчеви очила – перфектният избор за Лято 2022. Наградите връчи Дарина Радушева от управата на известната варненска оптика.

Оптиката работи професионално с известни марки диоптрични стъкла, рамки и слънчеви очила. Предлага контактни лещи и разтвори, както и бърз сервиз до 30 мин. Ако се доверите на професионалистите в „Оптика Радушеви", специалисти ще извършат проверка на зрението ви със специален компютър – авторефрактометър.

Ваучери за бутикови, впечатляващи торти, излезли изпод златните ръце на Мери и нейния екип, осигури за печеливши от томболата и десертното топателие Cherry by Mary. Любимите сладости на варненци са изцяло от качествени суровини, само с истински продукти – без заместители и изкуствени добавки, и по оригинални авторски рецепти. В Cherry by Mary ваят най-вкусните десерти във Варна, а вредните съставки, фонданът и прекомерната захар са табу.
Веригата елитни ресторанти „Стария чинар" зарадва с ваучери двама щастливци. В „Стария чинар" са царе на стилните вечери, наситени с подбрани кулинарни специалитети и за най-претенциозните ценители на деликатесни блюда. Там ще поглезят небцето ви и с вкусни домашни гозби. А докато опитвате вкуса на лятото, ще се насладите на неустоими, фантастични блюда и квалитетни напитки.

За втора поредна година щастливец от томболата ще опита най-вкусните миди по родното Черноморие – с ваучер подарък от ферма „Дълбока".

Много награди за незабравими морски забавления – плажни артикули, раздаде и община Варна – плувни очила, фризби, топки, хавлии, раници.

Томболата донесе на изтеглените участници с печеливши номерца и фантастичен източник на био енергия – специална награда, подаръчна кутия MelliGel.

Чудодейният меден енергиен гел дава на спортистите чиста енергия, без химия, ГМО и алергени. И е дело на български производител със световно признание като качество и чистота.

Продуктът е сертифициран от Informed Sport – глобална марка за гаранция, че няма съдържание на забранени средства за употреба от професионални спортисти.

Меденият еликсир е стопроцентова гаранция за отлични резултати.

Гелът съдържа пчелен мед, смесен със сурови растителни храни и екстракт от хималайска сол – вълшебна формула, която стимулира имунитета. А вкусът му е свеж и натурален.

Плувният празник 1000 х 1000 се организира с изключителното съдействие на концесионера на плажната ивица „Лазурен бряг 91". Участниците преминаха задължителен преглед в специален, изнесен пункт на плажа – при лекари от Медицинския център по рехабилитация и спортна медицина във Варна. За реда се грижеха служители от Областна дирекция на МВР и Общинска полиция. Перфектна логистична подкрепа по време на събитието оказа доброволческа организация „Устрем".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.